Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η μάχη δεν τελείωσε! Συνεχίζουμε τον αγώνα!



Αμέσως μετά την κατάργηση, με το νόμο λαιμητόμο,  του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό πολυνομοσχέδιο 4.200!!! σελίδων και 233!!! άρθρων νομοθετεί:
o   αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες
o   μειώσεις μισθών στο δημόσιο για τους νεοεισερχόμενους
o   απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παράδοση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» στις τράπεζες
o   νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων που  βάζει  σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ)
o   θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη», για να κόβονται μισθοί στο δημόσιο και συντάξεις  αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο των (ανεδαφικών) πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%..
Από συμφωνία σε συμφωνία αποδεικνύεται ότι ο δρόμος των συμβιβασμών και της «διαπραγμάτευσης» έχει αποτύχει. Είναι ο αδιέξοδος δρόμος των συνεχών ευρωμνημονίων.
Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς ευρωμνημόνια και εκβιασμούς. Ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής. Μπορούμε να επιβάλουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Με την μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους, την ρήξη/έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, τις αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς και τις συντάξεις.

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου