Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η διακήρυξη των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων για τα υπηρεσιακά συμβούλια.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Δεν υποχωρούμε! Δεν συναινούμε!
Αγωνιζόμαστε – Ανατρέπουμε!

- Ενιαίο, Δημόσιο, Δωδεκάχρονο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά!
- Να ζούμε με αξιοπρέπεια!
- Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους!
- Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Οι φετινές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, πραγματοποιούνται μέσα στο καθεστώς της βάρβαρης και ακραία αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια διαρκείας. Το τοπίο είναι πια ξεκάθαρο. Το ιδεολογικό και πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε οριστικά. Οι μύθοι και οι πλάνες του ΣΥΡΙΖΑ στέρεψαν. Καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να συσκοτίζει τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει ο λαός μας. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από κοινού με το αντιδραστικό μπλοκ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαϊκίστικο δεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες της πολιτικής της άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Πίσω από τη βιτρίνα της “δίκαιης ανάπτυξης” κρύβεται η ένταση της επέλασης του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Πίσω από το “μαξιλαροπόλεμο” κατά της “διαπλοκής” υπάρχει το καθεστώς της νέας διαπλοκής των νεόκοπων καναλαρχών και τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συντηρεί ακέραια όλα τα μνημόνια. Τώρα σπεύδει να υλοποιήσει τις “εκκρεμότητες” της πρώτης αξιολόγησης επιβάλλοντας στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων νέα δυσβάσταχτα χαράτσια και αύξηση της φορολογίας των λαϊκών εισοδημάτων. Καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους στο περιθώριο και την ανέχεια, καταργώντας το ΕΚΑΣ, πετσοκόβοντας απανωτά τις συντάξεις μετατρέποντας τες σε φιλοδωρήματα. Ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος – έκτρωμα βάζει βόμβα στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καταδικάζει τους εργαζόμενους στη δουλειά μέχρι... τα βαθιά γεράματα! Ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης μετατρέποντάς τη σε μεγάλο βαθμό σε “αγοραία” - ανταποδοτική. Τελευταία πράξη του αντιλαϊκού έργου της είναι το ξεπούλημα όλης της Δημόσιας Περιουσίας. Δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νερό, σχολική στέγη παραδίδονται για έναν ολόκληρο αιώνα στα ξένα αρπακτικά.
Μπροστά στη διαβόητη δεύτερη αξιολόγηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει νέο γύρο αντιλαϊκής επέλασης. Απειλεί με ολοσχερή εξαφάνιση τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα, επιδιώκει να παραδώσει πλήρως τους εργαζόμενους στις αδηφάγες ορέξεις της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις. Επεκτείνει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Γενικεύει την ελαστική και επισφαλή εργασία. Επιφέρει καίρια πλήγματα στις ήδη τσακισμένες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής μπαίνουν ξανά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με αιχμή την απεργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το κατασταλτικό μέτρο του λοκ-άουτ (εργοδοτική ανταπεργία) που είχε καταργηθεί από το 1982. Θέλει να καταστείλει και να καταπνίξει “εν τη γενέσσει” τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων που σίγουρα θα ξεσπάσουν ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής βαραίνει τις πλάτες του λαού μας. Παράλληλα “βάζει χέρι” στις συλλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων και στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Θέλει να χειραγωγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να περιορίσει δραστικά τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων μαζικών απεργιακών αγώνων.

Το Δημόσιο Σχολείο στον “αστερισμό” του 3ου μνημονίου

Με οδηγό τα πορίσματα του στημένου "εθνικού διαλόγου" το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στη νομοθέτηση αντιδραστικής τομής στην εκπαίδευση με τον “εγκαινιασμό” νέων ταξικών φραγμών. Θέλουν να επιβάλλουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις μέσω της διαβόητης τράπεζας θεμάτων από το Γυμνάσιο. Παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για το “τέλος των εξετάσεων” και την “ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια”, τα ταξικά – εξεταστικά πλέγματα σε όλες τις τάξεις τόσο του 4ετούς Γυμνασίου όσο και του 2ετούς Λυκείου εντείνονται. Προορίζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των 16αρηδων για τη φθηνή κατάρτιση και τη μαύρη εργασία της μαθητείας σε ένα υποβαθμισμένο συρρικνωμένο σε τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ ή και στην μη τυπική εκπαίδευση των ΕΠΑΣ, αμέσως μετά το γυμνάσιο, προσαρμοσμένων πλήρως στις επιταγές των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ξεσηκώνουν νέο τσουνάμι συγχωνεύσεων και κλεισίματος Γενικών Λυκείων. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα “αριστοκρατικό” Λύκειο για λίγους κι “εκλεκτούς”.
Μεθοδεύουν συστηματικά νέες ανατροπές στα εργασιακά μας δικαιώματα με αιχμή για μια ακόμα φορά το ωράριο. Προετοιμάζουν την έξωση πολλών εκπαιδευτικών από τα Λύκεια. Η δήλωση του Α. Λιάκου ήταν ξεκάθαρη. Κάνει λόγο για το ξήλωμα δεκάδων ειδικοτήτων που “έχουν παρεισφρήσει” στα Λύκεια. Και στο φόντο αυτής της πολιτικής διαφαίνεται για άλλη μια φορά η σκληρή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων καθώς θα συνδέεται με δείκτες και μαθησιακά αποτελέσματα. Οι μύθοι της “καλής αξιολόγησης” καταρρέουν για άλλη μια φορά αφού οι εκπαιδευτικοί αν δεν μπορούν ή δε θέλουν να ακολουθήσουν το πλαίσιο θα οδηγούνται εκτός σχολικής τάξης. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η αξιολόγηση είναι το εργαλείο εκείνο που οδηγεί στη χειραγώγηση, στην υποταγή και ανοίγει την πόρτα για τις απολύσεις.
Οι προθέσεις τους είναι απροκάλυπτες και κυνικές. Στο ίδιο το πόρισμα αναφέρεται πως “πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις”. Θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους και βαθιά διχασμένους απέναντι στην πολιτική εκείνη που συντρίβει το Δημόσιο Σχολείο, αποκλείει τη νέα γενιά από τη μόρφωση και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Κόβουν παντού από τη δημόσια εκπαίδευση

Τα μέτρα τα οποία υλοποιεί ήδη στο δημόσιο σχολείο υπηρετούν και προετοιμάζουν την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της Παιδείας. Με μηδενικούς διορισμούς για έβδομη χρονιά αυξάνει και επεκτείνει την ελαστική εργασία στην εκπαίδευση, γεγονός που ισοδυναμεί με άρση της μονιμότητας. Οι αλλαγές στο σχολείο έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού, με χιλιάδες αναπληρωτές να οδηγούνται στην ανεργία και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ευελιξίας και κινητικότητας με μετακινήσεις από βαθμίδα σε βαθμίδα, από τη τυπική στην άτυπη εκπαίδευση και όπου αλλού χρειαστεί. Η νέα δομή της ΤΕΕ σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων, κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, η αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων, οι αλλαγές αναθέσεων, η κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων εξυπηρετούν τον δήθεν “εξορθολογισμό” στη διαχείριση προσωπικού και υπονομεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Το όραμα του Υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια Παιδεία είναι η ευελιξία, η αυτονομία, οι εξατομικευμένες και διαφοροποιημένες σπουδές, η μετατροπή γνωστικών αντικειμένων σε “εκπαιδευτικούς χυλούς”. Η μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται ταυτίζεται με τις “καλές πρακτικές του ΟΟΣΑ και της ΕΕ”. Κατάρτιση, δεξιότητες, και σκόρπιες γνώσεις θα είναι το εκπαιδευτικό εφόδιο των μαθητών για να αντεπεξέλθουν στο ρόλο του υποταγμένου, ελαστικά απασχολούμενου, με αμοιβή στο ύψος του ταμείου ανεργίας, χωρίς δικαιώματα που του επιφυλάσσουν για το μέλλον του στα πλαίσια της “δίκαιης ανάπτυξης”.

Υπηρεσιακά Συμβούλια - Ιμάντες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Συνάδελφε,
Η συμμετοχή των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων στις εκλογές των ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα αυτών των οργάνων. Τα Υπηρεσιακά συμβούλια δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για όργανα διαχείρισης και προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής και η παρουσία των αιρετών δεν αλλάζει τον ρόλο αυτό. Όμως μπορεί να τους ταράζει τα νερά με τη δύναμη και την παρέμβαση των ΕΛΜΕ.
Πολύ δε περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, που γενικεύεται η ελαστική εργασία και η αδιοριστία γίνεται καθεστώς, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε μετακινήσεις έως και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα για να βρουν ώρες να συμπληρώσουν το ωράριό τους, το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί αξιοποιούν ακόμα πιο εντατικά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ως εργαλεία για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Οι αυταρχικές διαδικασίες τύπου “fast track” και η επιβολή του λεγόμενου “διευθυντικού δικαιώματος”, στις υπηρεσιακές μεταβολές της φετινής χρονιάς, απέδειξαν πως το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να απαξιώσει τον κυρίαρχο ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων και να αφαιρέσει ακόμα και το δικαίωμα του στοιχειώδους ελέγχου των διαδικασιών από τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ. Στον καιρό των μνημονίων, αποκαλύπτεται πλήρως τόσο ο αντιεκπαιδευτικός όσο και ο αυταρχικός ρόλος των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Η παρουσία αιρετών του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ενισχύουν την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων. Αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται ως ρουσφέτια, για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδήσεις. Συμμετέχουν σε κάθε είδους αξιολόγηση μοιράζοντας με “χειρουργικό” τρόπο τις διευθυντικές θέσεις. Είναι όργανα που επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών τις διοικητικές λογικές, τις συνδιαχειριστικές αντιλήψεις και την ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους μηχανισμούς του κράτους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί από τα στελέχη του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τώρα ζητούν την ψήφο σου, “φιγουράροντας” στα ψηφοδέλτια των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, εναλλάσσονται πότε ως αιρετοί και πότε ως διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ.

Γύρνα την πλάτη σου στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Απόρριψε τις σειρήνες του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ) επιχειρεί να οδηγήσει τον κλάδο πειθήνια, μαζί με τις ανυπόληπτες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στον περίφημο “κοινωνικό εταιρισμό”. Θέλουν να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ουραγό της πολιτικής της άρχουσας τάξης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Οι ΣΥΝΕΚ αποτελούν σήμερα το βασικό εκφραστή και υποστηρικτή της κυβερνητικής πολιτικής. Εξαργυρώνουν τις συνδικαλιστικές τους θητείες σε κυβερνητικούς θώκους και στα ευρύχωρα γραφεία του διοικητικού και κρατικού μηχανισμού για να υπηρετήσουν ανοιχτά όλη τη μνημονιακή πολιτική. Με την υπογραφή των δικών τους γνώριμων συνδικαλιστικών στελεχών έκλεισαν φέτος τμήματα, εκτοπίζουν εκπαιδευτικούς σε δύο και τρία σχολεία, υπογράφουν τις περικοπές συντάξεων. Υπερασπίζονται απροκάλυπτα την κυβερνητική πολιτική. Προσπαθούν να πείσουν για τα υποτιθέμενα “θετικά μέτρα” της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Βάζουν κάθε είδους εμπόδια στην ανάπτυξη μαζικών και αποφασιστικών αγώνων. Υποτάσσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στη λογική των “μικρών και ρεαλιστικών στόχων”, εντός του πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής.
Πίσω από τα ψεύτικα λόγια και τη δημαγωγία της ΔΑΚΕ, κρύβεται η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Έβαλαν πλάτη στην προώθηση και εφαρμογή αυτής της πολιτικής, μέσα από τη μακρόχρονη παρουσία τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είτε ως αιρετοί ή ως διορισμένα μέλη. Η κοινή στάση ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ αποδεικνύει πως πίσω από τις όψιμες αντιπαραθέσεις και τη δημαγωγία, στην πράξη υπηρετούν και υποστηρίζουν την ίδια πολιτική. Η ΔΑΚΕ θέλει τον κλάδο υποταγμένο και αδρανή, υπηρετώντας την πορεία της κυβερνητικής επανόδου της ΝΔ πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΣΚ, μεταμφιέζεται τώρα σε ΠΕΚ. Πατώντας πάνω στην ανοιχτή προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό μπλοκ, επιχειρεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Πρόκειται για τους αρχιερείς του πελατειακού μηχανισμούς, της συνδιαχείρισης και των ρουσφετιών.

Στήριξε και βάλε πλάτη για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Επιδιώκουμε την ταξική αγωνιστική ανασύνταξη του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, ως αναγκαίο όρο για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – ιμπεριαλιστών. Θέλουμε σωματεία ζωντανά, μαζικά μαχητικά που να οργανώνουν και συντονίζουν τους αγώνες και τη δράση τους οικοδομώντας την ενότητα των εργαζομένων. Που θα στηρίζονται στη δημοκρατία των Γενικών Συνελεύσεων, θα προετοιμάζονται και θα αναμετριούνται με τον αντίπαλο (κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις, κράτος) για να κατακτούν δικαιώματα. Που θα διεκδικούν τον πλούτο που παράγουν, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών κι όχι το μοίρασμα της φτώχειας. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε κοινή δράση και συστράτευση, όλους και όλες.
Η ηγεσία του ΠΑΜΕ αρνείται να συνδράμει στην προσπάθεια συσπείρωσης και κοινής δράσης των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων. Επιμένει στον αδιέξοδο δρόμο του απομονωτισμού. Εξαντλεί όλη τη δήθεν αγωνιστικότητά της σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με ημερομηνία λήξης, εντείνοντας την απογοήτευση και την αποστράτευση. Η στάση του ΠΑΜΕ, αφήνει ανενόχλητη την κυβέρνηση να υλοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ενδοτισμός και η υποχωρητικότητα απέναντι στη μάχη του ασφαλιστικού. Αλλά και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλλιεργεί την ανάθεση.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα, που παρέμειναν εντός των ΣΥΝΕΚ ακόμα και μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, πήραν διαζύγιο από την φιλοκυβερνητική παράταξη. Δεν έκαναν όμως την υπέρβαση του συνόλου της διαχειριστικής λογικής του ΣΥΡΙΖΑ της λεγόμενης “καλής εποχής”, που όμως οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Η στάση τους έδινε άλλοθι στις ΣΥΝΕΚ να εμφανίζονται ως δήθεν “αγωνιστική δύναμη”, εντείνοντας τη σύγχυση και την απογοήτευση.

Διεκδικούμε τους αιρετούς σε ΚΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΔΕ

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το ρόλο τους. Μόνο η ισχυρή παρουσία του συνδικαλιστικού κινήματος, οι μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αγώνα, μπορούν να ορθώσουν εμπόδια και να βάλουν φραγμό στο διοικητικό μηχανισμό και να αναχαιτίσουν την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Αγωνιζόμαστε για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Βρισκόμαστε στον αντίποδα του υποταγμένου, γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέλουμε αιρετούς που:
Η δράση τους στα όργανα θα υπακούει, θα υποτάσσεται και θα υλοποιεί στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, θα ενώνεται με τις αγωνίες και τους αγώνες των συναδέλφων.
Θα λογοδοτούν στα σωματεία μας και όχι ως παράγοντες στα κόμματα και τις παρατάξεις τους.
Θα είναι ανακλητοί και θα υπάρχει εναλλαγή στις θητείες.
Θα καταγγέλλουν δημόσια και στις ΕΛΜΕ τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική.
Αρνούνται κάθε ρουσφέτι και υπερασπίζουν όσους συναδέλφους υφίστανται αδικίες, διώξεις και αυθαιρεσίες.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε να υπάρχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους.
Απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, μπλοκάρουμε -μαζί με τις ΕΛΜΕ και τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς- κάθε τέτοια πράξη
Είναι αυτονόητο για μας ότι ο αιρετός δεν μπορεί να είναι υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης.

Μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τι “μήνυμα” θα στείλεις;

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
θα αποδεχθείς να σε “μετρήσουν” ως στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής; Θα ανεχθείς να σε στοιχίσουν πίσω απ’ όλους αυτούς που διέσυραν το όνομα και τους αγώνες της Αριστεράς;
Θα δεχθείς να σε “υπολογίσουν” ως ψήφο υπέρ εκείνων που ετοιμάζουν την κυβερνητική τους επάνοδο βαδίζοντας πάνω στα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;
Θα επιτρέψεις να σε θεωρήσουν “δεδομένο” και “υποταγμένο” έτοιμο να αποδεχθεί την νέα αντιλαϊκή θύελλα;
Οδηγός μας είναι τα αιτήματα του 16ου και 17ου Συνεδρίου καθώς και τα αιτήματα των μεγάλων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος. Η πάλη του λαού ενάντια στην βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ συνδέεται άμεσα με την αναγκαία ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επέβαλλαν τα μνημόνια. Ακύρωση των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων. Σύγκρουση και ρήξη με το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του. Έξοδος από την ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ. Διαγραφή του ληστρικού τοκογλυφικού χρέους που επιβάλλει στο λαό νέες θηλιές. Απαλλαγή της χώρας και του λαού μας από όλα τα ιμπεριαλιστικά δεσμά. Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Μάχη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό.
Με τους αγώνες μας διεκδικούμε:
Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης! Όχι στη χρεοκοπία του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου!
Ενιαίο Δημόσιο Δωδεκάχρονο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά!
Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης! Όχι στη μαύρη ανήλικη εργασία της μαθητείας!
Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Συλλογικές συμβάσεις εφ’ όλης της ύλης - πραγματικές αυξήσεις!
Κανένας εκπαιδευτικός με λιγότερα από 1000€! Να ξεπαγώσουν άμεσα όλα τα κλιμάκια! Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός!
Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα! Φραγμός στην ελαστική εργασία! Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Κάθε Εκπαιδευτικός στο Σχολείο του! Κάθε παιδί να έχει το Δάσκαλό του!
Να αποσυρθούν όλα τα κυβερνητικά μέτρα που αλώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, συρρικνώνουν τα σχολεία και παράγουν “δεξαμενές πλεοναζόντων” εκπαιδευτικών!
Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική θέση!
Να επανέλθει άμεσα το ωράριό μας στα προηγούμενα επίπεδα του 2013!
Καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού! Δεν θα μετατρέψουμε τις ζωές μας σε “λάστιχα”!
Να επαναλειτουργήσουν όλα τα σχολεία που έκλεισε η θύελλα των μνημονίων!
Τμήματα με 20 μαθητές, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια!
Άμεση ένταξη των προσφυγόπουλων στα Δημόσια Σχολεία! Σίτιση – περίθαλψη – φροντίδα για όλα παιδιά!
Δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στα σχολεία! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα σωματεία μας!
Ενώνουμε τις φωνές και τις γροθιές μας με τον κόσμο της εργασίας, τα πλατιά λαϊκά στρώματα! Μπορούμε να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης.
Στις εκλογές αυτές, στείλε μήνυμα καταδίκης και αντίστασης ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Ενίσχυσε παντού τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, την εκπαιδευτική Αριστερά των αγώνων, την ταξική πτέρυγα στην Εκπαίδευση. 

Δυνάμωσε παντού τις Αγωνιστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Συσπειρώσεις Κινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου