Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Με αφορμή τη στάση ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 31/05/2017



Ποιος βάζει πλάτη στην επιχειρούμενη εφαρμογή
της αξιολόγησης στην εκπαίδευση;

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ συνεχίζει στον θλιβερό κατηφορικό δρόμο σερνόμενη πίσω από τη ΔΑΚΕ. Στη τελευταία συνεδρίαση της ΟΛΜΕ (31/05/2017) και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή του «νέου» τρόπου επιλογής των Δ/ντων σχολείων, η ΔΑΚΕ δεν διάβασε, δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα. δεν γνωρίζει για το «γνωμοδοτικό» ρόλο των Συλλόγων Διδασκόντων που επιχειρεί να εμπεδώσει στον κλάδο την «κουλτούρα» (κατά Λιάκο) της αξιολόγησης – αποτίμησης (κατά ΣΥΡΙΖΑ). Δεν γνωρίζει επίσης τίποτα για τη νέα αξιολογική κρίση των υποψηφίων δ/ντων που συνιστά το πρώτο βήμα στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Τέλος δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την επαναφορά της συνέντευξης κατά τα πρότυπα της Διαμαντοπούλου. Αφού λοιπόν «εν οίδε ότι ουδέν οίδε» ζήτησε να μην συζητηθεί τίποτα στην ΟΛΜΕ συνιστώντας να «περιμένουμε πρώτα την ερμηνευτική εγκύκλιο»!
Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ απέδειξε για μια ακόμα φορά τις θερμές σχέσεις που έχει αναπτύξει με τη ΔΑΚΕ. Πρώτα υπερθεμάτισε την πρόταση της πρώτης. Έπειτα με μαεστρία εξαφάνισε τα κυβερνητικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου που απαιτούν εδώ και τώρα να μπει σε λειτουργία η πρέσσα της αξιολογικής κρίσης. Τέλος ευθυγραμμίστηκε με την πρόταση της ΔΑΚΕ δηλώνοντας επίσης «άγνοια» της υπουργικής απόφασης!
Με αποκλειστική ευθύνη ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και τη συμπαιγνία που διαμορφώνεται μεταξύ τους, μπήκε φίμωτρο στην Ομοσπονδία και επιχειρείται να υποταχτεί ένας ολόκληρος κλάδος στην κυβερνητική πολιτική και στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης.
Ο λόγος περνά τώρα στις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους. Καλούμε:
o   όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ να καταγγείλουν άμεσα το νέο τρόπο επιλογής των δ/ντων και να οργανώσουν τον αγώνα του κλάδου ενάντια στην επιχειρούμενη επιβολή της αξιολόγησης.
o   τον κλάδο να εκφράσει την αντίθεσή του στην εφαρμοζόμενη πολιτική και να μην μπει στην παγίδα της συναίνεσης και της συνδιαχείρισης μέσω του «νέου» ρόλου που επιφυλάσσουν στους Συλλόγους Διδασκόντων.
o   τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου, στις επικείμενες συνεδριάσεις των διευρυμενων ΠΥΣΔΕ, να μην συμμετάσχουν στην αξιολογική κρίση με τη βαθμολογία τους.

Οι εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Συσπειρώσεων Κινήσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου